Limestone Gallery

Surrounded by karst canyon, Anlong Limestone Resort is located in Haiwei, Guizhou Province, China, covering about 700 acres. Limestone Gallery is located on the palisade of ‘Haiwei’ north, on a cliff over 160 meters high, from where you can see the entire canyon. Far from city, the village is less connected to the outside world. The design fully respects local culture and natural environment in terms of modern architectural languages. By implementing public and artistic programs to the resort, the design is regarded as a showplace that connects the village and the outer environment.

 

The total floor area of Limestone Gallery is about 800 square meters with two floors inside, including the exhibition, conference and service area. Rooftop is used for sightseeing and the bottom floor is designed as outdoor lounge, as well as outdoor exhibitions and performances. As a result of variation in topography and existence of unstable giant rocks, the shape of the building looks like a non-symmetrical crescent. A large portion of the construction work, such as site leveling and large size materials transporting, was done manually by local labors, due to the particular location of the site.

 

The facade of Limestone Gallery is designed with curved glass wall, creating magnificent panoramic view of the Haiwei canyon for users. The highlighted horizontal lines of the facade reinforce the relationship between the building and the rock. Meanwhile, glass texture helps communicate with its context, by using transparency to make contrast with solid mountains. The design team believes that no man-made pieces are not comparable with the magic of nature, who ‘designed’ great mountain, river and special landscapes. Thus, the best way of communication is to be modest, using the simplicity of architecture to reflect the complexity of nature.

Project info

Project Name: Limestone Gallery

Location: Dushan Town, Anlong County, Southwest Guizhou Autonomous Prefecture, Guizhou Province

Client: Anlong Heyun Tourism and Cultural Development Co.,Ltd

Design Company: 3andwich Design / He Wei Studio

Principal Architect: He Wei

Design Team: Chen Long, Mi Jian, Sun Qi, Zhao Zhuoran, Song Ke, Wu Qiancheng

Consultant: Nie Jian, Wang Bin

Building area:1350 sqm

Period of Design: May 2016 – Sept 2016

Period of Construction: Aug 2016 – Jul 2017

Resident Engineer: Jin Leizhu, He Xiugen

Cooperation Company: Mountain Journey (China) Co., Ltd.

Interior Construction Drawing: Hongshang Design

Interior Furnishing: TYMJ Home Furnishing

Photographer: Jin Weiqi, Li Xiang, Wang Yong, Li Tengye